Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ BLOG


ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ
ΑΡΙΘΜΟΜΗΧΑΝ
      Το blog είναι ένας τρόπος επικοινωνίας του Σχολείου και ειδικότερα το συγκεκριμένο αποτελεί ένα συνδεκτικό κρίκο ανάμεσα σε σας(τους γονείς),  εμάς(τους δασκάλους) και φυσικά και τα παιδιά. Δεν έχει καμία σημασία, αν τα πρωτάκια μας είναι μικρά. Μέσα από κάποιους συνδέσμους θα μπορούν και με τη δικιά σας καθοδήγηση να μαθαίνουν παίζοντας. Αναλυτικότερα: 
To ''Εκπαιδευτικό Λογισμικό'' είναι δημιούργημα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Παιδείας. Μέσα από αυτό τα παιδιά μπορούν να μπουν σε σελίδες και με παιγνιώδη τρόπο να κάνουν εξάσκηση στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά.
 Ο ''Μικρός Αναγνώστης'' είναι ένα πολύ ωραίο λογισμικό με πολλές δυνατότητες. Εισάγει τα παιδιά στον κόσμο του παραμυθιού και της παιδικής λογοτεχνίας. Κάθε εβδομάδα μπορεί κανείς να βρει κι ένα παραμύθι, που η αφήγησή του γίνεται μέσα από τον υπολογιστή, νέες εκδόσεις, διάφορα νέα κλπ.
 Το ''Παίξε με την Αριθμομηχανή'' έχει να κάνει με πολλά θέματα και αν κανείς ψάξει μπορεί να βρει π.χ. Μαθηματικά Α΄ τάξης κ.α.. 

Εξυπακούεται ότι όσοι έχετε και μεγαλύτερα παιδιά, μπορείτε να βρείτε και γι' αυτά πολλά πράγματα. Το ίδιο ισχύει και για το ''Μικρό Αναγνώστη'' και για το ''Εκπαιδειτικό Λογισμικό'', που έχει και για το Γυμνάσιο ακόμη. Φυσικά με χαρά θα δεχτούμε ό,τι έχετε εντοπίσει κι εσείς στο διαδίκτυο(internet), το οποίο μπορείτε να το ανακοινώνετε μέσω των σχολίων του blog μας, το οποίο θα είναι ενδιαφέρον και επικοδομητικό για τα παιδιά μας.

2 σχόλια:

  1. Βάλτε και τα λινκ του Λογισμικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είχατε δίκιο! Από απροσεξία δεν διαπιστώσαμε ότι δεν ανοίγει ο Μικρός Αναγνώστης. Σας ευχαριστούμε για την παρέμβασή σας και την επίσκεψή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή